Kategorier
Okategoriserade

Bodelning – att få hjälp av en kunnig advokat

När en bodelning ska göras är det ofta under förhållanden där det finns många känslor inblandade. Tar man hjälp av en kunnig advokat som har förståelse för situationen så reder man ut det bra.

En bodelning görs oftast vid en skilsmässa, separation eller ett dödsfall när det är många starka känslor i rörelse. Finns där ett tydligt testamente eller förteckningar över alla ägodelar så är det inte så svårt men det är inte alltid så. När det ska delas är det inte bara de ekonomiska skälen som kan skapa konflikter. Det kan finnas ägodelar där många har känslomässiga band som inte kan släppa. Det kan vara en dyrbar och vacker fåtölj med många fina minnen eller en bil. Tar man hjälp av en advokatbyrå med specialister på bodelning så har de erfarenhet av hur man kan hantera eventuella konflikter eller oklarheter på bästa sätt.

Det finns tydliga lagar och regler som specialister på bodelning följer

Kanske har man levt många år tillsammans och man har inte tänkt på att den dagen när allt ska delas upp skulle komma. Man har gemensamma ägodelar, privata ägodelar och kanske dolda tillgångar eller skulder. Allt ska delas upp och det ska göras på ett rättvist sätt med stöd av de lagar som finns. För att undvika problem kan man redan när man flyttar ihop eller gifter sig få hjälp av en advokat att göra ett äktenskapsförord som kan användas vid en bodelning. Kontaktar man ett advokatkontor med specialister på bodelning får man kostnadsfri rådgivning.