Kategorier
Flytt

Flyttfirma i Stockholm som är specialiserad på kontorsflytt

Ska ni byta lokaler i Stockholm? Anlita då en flyttfirma som är specialiserad på kontorsflytt. Då går flytten smidigt och ni slipper avbrott i verksamheten. 

En kontorsflytt måste gå snabbt och smidigt för att inte störa verksamheten. Därför måste den planeras ordentligt i förväg. Det bästa är om en person är huvudansvarig för flytten och tar fram en plan för hur den ska utföras. Gör gärna en lista med allt som måste göras och se till att alla medarbetare tar del av den. Då kan även de lägga till saker på listan som man kanske glömt. 

Vanliga saker som behöver göras vid en kontorsflytt är exempelvis att meddela flytt av abonnemang och försäkringar, eller att säga upp dem om de inte kommer att behövas på den nya adressen. Men också att inventera möbler och utrustning för att ta reda på vad som ska tas med till den nya lokalen. 

Var noga i valet av flyttfirma 

En kontorsflytt är extra viktig eftersom man snabbt måste få igång verksamheten på den nya adressen. Inte sällan har man också värdefull utrustning och till och med viktiga dokument som inte får komma på villovägar. Därför måste man vara ytterst noga när man bestämmer vilken flyttfirma man ska anlita. 

Den flyttfirma man väljer måste vara erfaren och expert på kontorsflytt. En seriös firma planerar flytten noga i förväg och kommer med värdefulla tips och råd som gör flytten så smidig som möjligt. För att kontrollera flyttfirman kan man be om referenser från tidigare uppdragsgivare. 

Flyttfirman kan bistå med flyttkartonger och förpackningsmaterial

När man packar ska allt läggas i flyttkartonger. Detta för att det underlättar flytten och gör att den går snabbare. De flesta flyttfirmor kan leverera flyttkartonger och förpackningsmaterial direkt till kontoret men också ge tips om hur man bäst packar. Framförallt gäller det att börja i god tid och packa ner sånt som man för tillfället inte behöver i verksamheten. 

Varje flyttkartong ska noga märkas med innehåll. Då ser man om det är någon som behöver hanteras extra varsamt, det blir också lättare att hitta sakerna när man sedan ska packa upp. Extra viktiga papper ska man packa för sig och inte överlåta till flyttfirman. Inte för att de är opålitliga utan för att det kan ställa till med stora problem om de försvinner och för att de är ovärderliga och inte går att försäkra.

Det lönar sig att anlita en flexibel flyttfirma med många tjänster

Vissa flyttfirmor som är specialiserade på just kontorsflytt i Stockholm erbjuder även andra flyttjänster som exempelvis flyttstädning, sortering och återvinning, magasinering etc. Att använda sig av en och samma firma till allt blir ofta billigare. Dessutom får man alla kostnader samlade på samma faktura.

Ta in kostnadsförslag från två olika flyttfirmor som är specialiserade på kontorsflytt. Be om att få offerterna specificerade så att man ser hur mycket de olika flyttjänsterna kostar. Det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal med den valda flyttfirman. I avtalet ska det framgå vad som ingår i flytten och hur mycket det totalt kommer att kosta men också när flytten ska ske.