Kategorier
Städfirma

Hitta en seriös städfirma i Stockholm

Sedan rutavdraget infördes har det blivit möjligt för många fler att ta hjälp med städningen. Men hur väljer man egentligen städfirma och hur mycket kostar en hemstädning i Stockholm?

Allt fler unnar sig idag hjälp med hemstädningen och sedan rutavdraget infördes är det inte längre särskilt dyrt att anlita en städfirma. Det har också gjort att antalet städföretag har ökat, men det är inte alla som är bra. För den som funderar på att anlita en Städfirma i Stockholm gäller det därför att vara noga med valet. Först och främst ska den städfirma man anlitar vara certifierad och ha städare som är utbildade i lokalvård. Vidare ska de få betalt enligt gällande kollektivavtal. Men städföretaget måste även ha försäkringar som täcker eventuella skador om olyckan skulle vara framme.

Priserna kan variera mellan olika städfirmor

Det vanliga är att man prenumererar på hemstädningen regelbundet varje vecka eller varannan. Men man kan också välja att bara ta hjälp med städningen lite då och då utan att prenumerera. Det är inte ovanligt att man tycker att det känns lite konstigt att ha en främmande person hemma hos sig som städar. Detta har vissa städföretag lärt sig och arbetar därför efter regeln att det alltid är samma person som ska komma och städa. Priserna på hemstädning kan variera även mellan olika certifierade städföretag och det kan därför vara bra att jämföra priser. Vissa städföretag har ungefärliga prisuppgifter utlagda på sina hemsidor. För att man ska få en korrekt prisuppgift måste städföretaget komma på hembesök.