Kategorier
Tandläkare

Tandläkare Solna förebygger patienternas tandhälsa

Att ta hand om sin tandhälsa är en viktig del i livet. Hos tandläkare i Solna genomför man undersökningar av sina patienters tänder och ger råd om tandhälsa.

Generellt sett så anses tandhälsan vara god i Sverige. Det finns dock en förbättringspotential att arbeta med fortfarande. Det man märker i första hand är att man kan särskilja olika socioekonomiska skillnader när det gäller tandhälsan. Man har sett i undersökningar att har man en högre utbildning så har man ofta en bättre tandhälsa.

Något som dock är bra att ha i bakhuvudet är att tandhälsa också är ärftlig. Det finns fortfarande många som långt in på 2000-talet tror att man får hål för att man inte borstar ordentligt. Dåliga tänder kan även bero på arvsanlag. Det mesta går dock att förebygga med hjälp och råd för att få upp en bra nivå på tandhälsan.

Viktigt med regelbundna kontroller hos tandläkare

Ett sätt att få en bra tandhälsa är att regelbundet gå på kontroller hos sin tandläkare i Solna. Då har tandläkaren koll på hur tänderna mår och vad man kan göra för att förebygga hål och tandlossning. Alla är välkomna till tandläkaren på regelbundna besök. Oavsett vilken socioekonomisk situation man har – alla är välkomna att boka ett besök hos tandläkaren.

Även när det gäller den ekonomiska faktorn kan man få hjälp med tandläkarräkningen. Förutom ett årligt tandvårdsbidrag från Försäkringskassan kan man delbetala sin tandläkarräkning. Då får man kostnaden för tandvården mer fördelad jämnt över månaderna än en större klumpsumma rakt av.