Kategorier
Annat

Även ståtliga träd har ett slut

De är självklara, självskrivna och självstående i trädgården. Vackra till tusen och lever ofta väldigt länge. Men till slut, kommer även deras liv till ända. Fällning kan då bli ett måste.

De är långa och ståtliga. De vajar högt i skyn med rötterna stadigt grundade i marken. De står pall för regnrusk och stormbyar. De ser alltid lika majestätiska ut och självklara med sina frodiga kronor i smaragdgrönt. Det är ingen tvekan om att växtrikets drottningar och konungar, det är träden.

En trädgård utan träd, det är ingen trädgård. Det hörs ju till och med på namnet att just träd är en essentiell del i det hela. Men även om de är långa och ståtliga samt står pall för det mesta, så har ändå varje träd en tidsbegränsad livstid på vår jord. Tillslut blir de gamla. Ibland drabbas de av sjukdomar. Precis som för människan. Döden är alltid priset för livet.

Säkra trädgården

Även om det är sorgligt när ett kärt, gammalt träd i ens trädgård lider mot sitt slut, så kommer den dagen komma. När ett träd blir gammalt måste man vara på sin vakt. Ett stort och ståtligt träd väger nämligen ofantligt mycket. Ibland flera ton. Därför kan det vara bra att ta ner trädet innan det rasar av sig själv. Om det faller finns risken att det hamnar på någon, och då blir det inte bara trädet som det är ute med. Därför bör man kontakta en arborist som är proffs på trädfällning. Så sedan ett sorgefrö, för nästa majestät.