Kategorier
Bostad

Anlita proffs när det är dags att sälja hus

Många vill ta hand om husförsäljningen själva. Har man erfarenhet och kunskaper är det kanske en bra ide. Om inte är det tryggt med en kunnig mäklare. Med dennes kunskap kan man undgå fallgroparna.

Det finns en hel del saker att ta i beaktning när man ska sälja ett hus. Det kan handla om allt från hur man presenterar sitt hus på bästa möjliga sätt till att värdera själva egendomen.

När Kerstin och Sven skulle sälja sitt hus bokade de en mäklare i Upplands Väsby. Denne kom, tittade på huset och samlade ihop fakta för en värdering. Den var kostnadsfri och var inte bindande på något vis. Nöjda med värderingen bokade de in mäklarfirman att ta hand om försäljningen.

Mäklarens tjänster

En fotograf bokades in för besök. Tillsammans med denne gick de igenom huset rum för rum. De pratade om vad som skulle plockas bort då bilderna skulle vara professionella och inte visa privata saker. Avskalat och snyggt skulle det vara. När allt var bortplockat skulle huset stylas. Även det fick de hjälp med.

Dessutom fick de i uppgift att ta fram ritningar, servitut och energideklarationen för huset. Samt några andra papper viktiga för själva försäljningen.

Lyxigt var att mäklaren tog hand om alla visningar. Under dagarna då massor av människor skulle komma och gå i deras hem passade de på att åka på spa. Det enda de behövde göra var att hålla lite koll på mobilen om mäklaren ringde för att berätta om budgivningen.