Kategorier
Snickare

Snickare i Uppsala arbetar för det mesta i blåställ

En snickare i Uppsala utan blåställ blir mindre effektiv. Det som förr kallades blåställ är praktiska arbetskläder som numera finns i flera färger än blått.

Snickare arbetar ofta i blåställ. Detta är praktiska kläder som har fickor placerade på ett sådant sätt att det är lätt att komma åt hammaren eller tumstocken. Ingen snickare kan vara utan en tumstock. Inte heller en såg eller skruv och spik. Det ska till mycket verktyg för att få arbetet i hamn.

Som snickare i Uppsala får man vara med om att se saker växa fram. Tänk vad härligt att se en helt ny byggnad växa upp under tiden man arbetar med den. Blotta tanken på att veta att det man gör är något som kommer stå kvar och finnas med länge kan var väldigt motiverande när man ska upp en tidig morgon för att gå till jobbet.

Söker du utbildningen för en snickare i Uppsala?

Snickare är ett yrke som man lär sig dels genom att läsa teori, dels genom praktiskt arbete. När det gäller teorin behöver man en hel del kännedom om hur trä reagerar och beter sig vid olika väderlek. Det är viktigt att veta att det är ett levande material och hur man handskas med det på bästa sätt.

För att kunna såga till rätt storlek på bräder och spånskivor behöver men dessutom var lite slängd i matte. Det gäller ju att räkna ut hur man utnyttjar allt material så att det inte blir för mycket spill.

Om du vill veta mer om snickare kan du läsa mer på denna sida: https://www.snickareuppsala.nu/